HMIF Mountainbike så dagens lys i foråret 2010 og har primært til formål at dyrke fællesskabet omkring mountainbikesportenVi har fokus på at udvikle rytternes tekniske kunnen og  sikkerheden i sporet har høj prioritet. Vi kombinerer teknik og kondition, så turen i skoven giver sved på panden. 

Afdelingen har omkring 15 instruktører, der har mange års erfaring med  mountainbike. Instruktørerne er alle uddannet ved DGI. 

Mountainbikeafdelingen er kendetegnet ved et godt socialt sammenhold og en afslappet atmosfære. Her er plads til alle, der vil udfordre egne evner på MTB eller blot have en god tur i skoven. 

 

I 2016 blev Funsters HMIF-MTB, en børne- og ungeafdeling koblet på voksenafdelingen. 

Det vigtigste for Funsters er, at unge mennesker med hang til action og spænding kan mødes i et fællesskab med jævnaldrende, og have det sjovt på cyklen. Vi tilstræber at alle børn og unge får en god oplevelse til træning, samtidig med at det er udfordrende, giver sved på panden og et smil på læben. Vi har derfor døbt holdet“Funsters”. 

Vi prioriterer også sikkerhed højt, og vægter at børnene tilegner sig tekniske færdigheder i den rigtige rækkefølge, så de kan færdes sikkert på cyklen i skoven. 

Børns udvikling og fysiske formåen er meget forskellig, og det forsøger vi til alle træninger at tilgodese, ved at indplacere rytterne på det niveau, hvor de kan blive udfordret og udvikle sig. Alle børn fra 7 til 17 år kan deltage. 

De ti instruktører i Funsters Ung MTB har taget DCU’s mountainbike ungdomstræneruddannelse, og træningen tilrettelægges ud fra principper om ATK – Aldersrelateret træning. 

 

HMIF-MTB har ca. 160 medlemmer hvor aldersfordelingen ligger mellem og 75år. 

Hoptrup Marstrup Idrætsforening | Kærsmindevej 3 | 6100 Haderslev | CVR-nr. 29 50 65 58